Ett företag som kan allt det du behöver veta om modern

kommunikations-teknik.

Fråga oss

-

Vi vet

  

Företaget Kontakt Produkter Strålningsrisker Fyndavdelning


Alternativ energi har alltid legat oss varmt om hjärtat och därför vill vi deltaga på solpanelmarknaden med ett mycket förmånligt erbjudande och vi riktar oss i första hand till personer som är lite av "gör det själv" människor, eller har vänner och bekanta som är det.

De paneler vi har importerat sedan 2015 är alltid med 72 eller 60 celler. Storleken på dessa paneler är respective ca 2x1m och 1,65x1m. Vi tar hem paneler med den högsta effekt och bästa certifikat som fabriken för tillfället tillverkar, och utvecklingen går hela tiden framåt mot allt högre effekt.

Vår affärsidé är att kunna sälja dessa paneler till ett mycket lågt pris och därför gäller vissa regler för att hålla nere kostnaderna för denna import enligt följande:

Maxicom har normalt inget lager med paneler. Vi beställer hos vår Kinafabrik de paneler de tillverkar med högsta effekt och verkningsgrad (de bästa för tillfället), men först efter att vi fått ihop så många beställningar från våra kunder att de fyller en eller flera 40-fots container (exakt leveranstid kan därför inte fastställas i förtid).

Vi beställer en till tre ggr per år. Om du beställer hel pall eller flera kompletta pallar med paneler (= 26 st/pall för den större, 30 st/pall för den mindre), så kan transport ske direkt hem till dig, du betalar frakten inom Sverige.

Maxicom AB saluför inte monteringsdetaljer, laddningsregulatorer eller växelriktare och vi tillhandahåller inte monteringshjälp eller beräkningar av anläggningar, allt sådant får kunden själv ordna med. Maxicom leverar bara panelerna!

Maxicom AB drivs numera av ägarna mer som ett "hobbyföretag", varför det är mycket låga avkastningskrav. Vi säljer dessa paneler endast i Sverige.

Genom ovanstående förfarande så kan vi hålla omkostnaderna nere till absolut lägsta nivå, vilket ger dig möjlighet att köpa kvalitetspaneler till ett mycket lågt pris (och då menar vi verkligen ett mycket lågt pris).

Du kan söka statligt stöd för hela din kommande anläggning, innefattande projektering, solpaneler, monteringsdetaljer, växelriktare och arbetskostnad (gäller så länge avsatta pengar räcker).

Panelerna är av fabrikat Sinosola, se data för de paneler som nu är aktuella, HÄR för de större 390W panelerna och HÄR för de mindre 325W panelerna.

De kunder som hittills köpt paneler av oss är mycket nöjda och har bara lovord om panelerna och vårt koncept! Sinosola har blivit klassad av världens mest kända certifieringsföretag som leverantör av paneler med absolut högsta kvalitet. Panelerna har 12 års materialgaranti och 25 års effektgaranti.

   

Vi säljer endast kvalitetspaneler med monokristallina celler (= cellerna är skurna ur helt stycke av kisel).

Här följer några exempel på solpanelsanvändning:

Att ladda batterier till t ex sommarstugan utan el, eller att värma vatten i tank, för värme och varmvattenbehov, se HÄR.

Att ha egen el och leverera överskottsel ut på elnätet, se HÄR.

Hur många paneler ska man ha i varje serieslinga? HÄR finns beräkningar.

Panelerna behöver inte fästas på tak, varför inte en södervägg? (Liknande konstruktion kan även göras på mark.) Se HÄR.

Är du intresserad? Skicka ett mail till info@maxicom.se med uppgift om ditt intresse och med det antal paneler du önskar, det är inte bindande!

Vi sammanställer och när antal intresseanmälningar uppgår till minst 500

paneler så är det dags för beställning i Kina, och det kan sedan ta upp till 4-6 veckor med containerfartyg innan panelerna finns hos Maxicom för avhämtning. Du kommer fortlöpande att få information om leveransläget och du kan själv följa fartygets väg över världshaven, på Internet.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

info@maxicom.se   0321-81000

P.S. Vi tar alltid hem lite mer än vad som är förbeställt, så kontakta oss, det kan finnas kvar sedan föregående hemtagning.


Ska man använda optimerare eller inte?

Optimerare rekommenderas av många som säljer solpaneler, dock aldrig av oss på Maxicom AB.

En optimerare är en elektronisk DC-DC omvandlare som monteras på varje eller varannan solpanel, detta för att, som det påstås, bättre kunna utnyttja effekten från paneler som drabbas av skugga under dagen.

Dessa kan sprida elektromagnetiska störningar som via ledningsnätet bakom panelerna bildar utsändning av ett stort omfång av frekvenser som stör inte bara närliggande radiotrafik, mobilsystem och försvarets utrustningar, även elöverkänsliga människor och djur kan må dåligt av denna teknik! Vi har alltid spridit att optimerare inte ska användas, här finns bevis på varför!

Läs denna artikel, läs del 2, 3 och 4 i artikeln också, med bevis (del 4) för att det är optimerarna som är problemet! Vi avråder å det bestämdaste alla våra kunder som vill ha optimerare att använda sådana, de behövs ju inte! Våra paneler har inbyggda förbikopplande dioder som gör samma funktion vid skugga som dessa optimerare, men utan störningar!

Här finner ni en test vi gjort och som bevisar att optimerare är helt onödiga! Vi har därefter ställt frågan till en paneltillverkare som i sin broschyr påstår att man bör ha optimerare om någon/några paneler kan drabbas av skugga under dagen. Vi har inte fått något svar.


 

 

Vi har allt du kan behöva inom

kommunikation,

produkter och tillbehör.

-

  Köp inte grisen   i säcken, vi har   kunskap för att   ge dig goda råd

zodiac proline m

 

 

 

 

tk2170

gp388

gp340sprc5a2

 

 

 

 

bild4

 

                                         

cagogaqp

 

 

 

 

 

 

 

kenwood_tk7160           

freetalk_flex_01_90 1012

30265_2