Ett företag som kan allt det du behöver veta om modern

kommunikations-teknik.

Fråga oss

-

Vi vet

  

Företaget Kontakt Produkter Strålningsrisker Fyndavdelning Hälsa o Politik


   Om "smarta" hem           Den totala idiotin är här!

 

Jag besökte en ung dam som just hade flyttat ihop med en kille som till varje pris ska ha allt trådlöst som går att få. I lägenheten var allt elektriskt kopplat till flera ”Google Home smarthögtalare”, så att de med rösten kunde styra allt i lägenheten. Belysning, radio, TV, musikanläggning, högtalare i varje rum mm. Var de än befann sig så kunde de med rösten bestämma vad som skulle göras. De inledde alltid med ett ”lösenord”, i deras fall var det ”Hej Google”, därefter kunde de ge order om vad som skulle göras, ”Hej Google, tänd taklampan i TV-rummet”, ”Hej Google, sätt på radions P3 i sovrummet”, ”Hej Google, sätt på kaffeautomaten”, ”Hej Google, dra för gardinerna i sovrummet”, ”Hej Google, släck lampan i hallen”…

 

Här följer några video som visar denna galenskap, inte i någon video där man visar smarta hem finns ordet ”hälsorisk” med:

Video 1         Video 2            Video 3

Det hela framstår som utomordentligt löjligt, jag kan inte fatta att det finns personer som imponeras av detta till så stor grad att de absolut måste ha allt detta i sina hem. Tänk er när barnen tar hem kompisar och ska visa detta smarta hem, undrar om mamma i köket blir glad över att spisen plötsligt stängs av, att belysningen släcks, att högtalaren plötsligt startar med skräpmusik där hon just lyssnade på en novell i P1 o s v. Kaoset kan bli totalt, troligen med skilsmässor och familjetragedier som följd….

 

Men när jag mätte strålning i rummen så var det inte lika ”kul”, för mig alltså. Alla dessa högtalare i varje rum, som även var mikrofoner för deras ordergivning, var sammankopplade trådlöst kontinuerligt med Wi-Fi, 2450 MHz på de flesta, men lamporna gick i 5 GHz-bandet. Strålningen var upp till många tusen µW/m2 från varje högtalare och från centralroutern i hallen var det ett par hundratusen µW/m2. Det var nästan som i en mikrovågsugn överallt i lägenheten, dygnet runt. All denna utrustning drar ström, många enheter är alltid inkopplade till elnätet, de stängs inte ens av när de boende tar semester, lämnar lägenheten eller går till sängs, mycket är igång och strålar dygnet runt!

 

Den unga damen mådde inte bra, och min erfarenhet sade mig att det var strålningen som var stor orsak till detta. Men sambon började genast att Googla på strålning och kom fram till Estenberg hos SSM som beskrev att alla dessa utrustningar var helt ofarliga, så då var han lugn och jag hade då givetvis fel. SUCK! Vad kommer detta att innebära ur hälsosynpunkt för dessa tekniknördar i framtiden, de som inbillar sig att de inte påverkas negativt av strålningen?

 

Nu förstår jag vad de menar, de som nästan dagligen ringer mig och beskriver hur dåligt de mår så snart grannen kommer hem från jobbet (och troligen drar igång alla sådana anläggningar i bostaden).

 

 

Vi har allt du kan behöva inom

kommunikation,

produkter och tillbehör.

-

  Köp inte grisen   i säcken, vi har   kunskap för att   ge dig goda råd

zodiac proline m

 

 

 

 

tk2170

gp388

gp340sprc5a2

 

 

 

 

bild4

 

                                         

cagogaqp

 

 

 

 

 

 

 

kenwood_tk7160           

freetalk_flex_01_90 1012

30265_2