Ett företag som kan allt det du behöver veta om modern

kommunikations-teknik.

Fråga oss

-

Vi vet

  

Företaget Kontakt Produkter Strålningsrisker Fyndavdelning Hälsa o Politik


Maxicom AB är, med sin mycket gedigna erfarenhet av trådlös teknik och hälsorisker, ett företag som kan erbjuda de bästa och mest funktionella instrumenten för att konstatera strålningsnivåer i den miljö du befinner dig i, och det dessutom till ett lågt pris. Vi har mycket noga studerat vad marknaden har att erbjuda och har sållat ut det instrumentfabrikat vi anser vara av tillräcklig kvalitet och noggrannhet som kan krävas av både privatpersoner och "proffs".

USA-tillverkade "Cornet" är det instrument Maxicom AB saluför och rekommenderar. Vi har sålt detta fabrikat sedan år 2008.


Här följer handhavandebeskrivningar på de instrument vi hittills har levererat på svenska marknaden, för er som kanske tappat bort den beskrivning som medföljde instrumenten.

  ED7   ED25G   ED65   ED75   ED78S   ED85EX   MD18-1   MD18-2   ED88T


Här finns en förtydligande beskrivning på handhavandet av Cornet instrumenten, detta efter att det förekommit felaktiga påståenden på bl a Facebook om att Cornet visar fel mätvärden. Sådana felaktiga påståenden kan vara orsakade av okunskap om handhavandet av detta precisionsinstrument, eller ev okunskap om radioteknik, vågutbredning, när- och fjärrfält, antennteknik, strålningsreflektion mm, därav detta förtydligande! Till dig som köpt en Cornet, du kan lita på att instrumentet visar det den ska!


De flesta av Cornetinstrumenten har ljudgivare, för att med hörselns hjälp avgöra källan till strålningen man ser på siffrorna i teckenrutan.


Här följer det Cornet-instrument vi för närvarande lagerför (andra Cornetmodeller kan levereras vid begäran):

Det instrument i Cornets utbud vi började sälja år 2019 är denna "värsting", ED88TPlus, där man har sammanfört de flesta funktionerna från tidigare versioner i samma instrument, och med tillägget att det även har dosimeterfunktion, USB-uttag, volymkontroll samt uttag för hörmussla. Även ny kåpa och flera tangenter ingår i ändringarna på denna senaste versionen. Den näst senaste Plus2-varianten, kom 2021, har dosimetervisning i sitt egna display, man behöver ingen dator för att se lagrad data.

ED88TPlus2 har även många möjligheter till olika parameterinställningar, för mer personliga funktioner.

HÄR kan du se en video (på engelska) som beskriver ED88TPlus och dess möjligheter

Här kan du se ED88TPlus beskrivning och handhavande, på svenska.

Här kan du se lämpliga riktvärden att hålla sig under, på ED88TPlus

Här kan du se beskrivning på ED88TPlus dosimeterfunktion och handhavande.

                           Om Cornet och 5G

Nu har den kommit, den allra senaste varianten från Cornet, som heter ED88TPlus5G2, den har frekvensvisning upp till 4200 MHz och om det är en 5G-signal den mäter så visas en 5G-symbol i displaen!

5G ligger i frekvensbanden ca 2,6, 3,6 och 26 GHz och även så lågt som 700 MHz på landet.

Cornet ED88TPlus5G2 klarar alla de lägre frekvenserna, men inte det högsta bandet (26 000 MHz). Cornet har svarat att de kommer att ta fram ett sådant instrument, men ännu är de komponenter som behövs för stora och dyra och framförallt, de drar för mycket ström. Så Cornet väntar tills utvecklingen har tagit fram bättre komponenter.

Det finns ännu inga basstationer för allmänheten i 5G-frekvensbandet 26 GHz, men kanske det kommer när det finns självkörande bilar (vad vi nu ska med dessa till?).


Mer information om instrumentet

ED88TPlus5G2 är kalibrerad från 0,1 µW/m² och upp till 1,8 W/m².

Frekvensområde 100 MHz till 8000 MHz.

Frekvensvisning från 100 MHz upp till 4200 MHz, fordrar ca 180 µW/m² (-35 dBm) för visning.

Magnetfältsmätning från 0,01 µT upp till 60 µT, uppdelat i två mätområden.

Elfältsmätning från 5 V/m upp till 1000 V/m.

Dosimeterfunktion, loggar data under inställd tid, avläses i instrumentets skärm eller i dator. Du kan t ex ha ED88TPlus5G påslagen i fickan långa stunder och efteråt kan du avläsa strålningsvärden du utsatts för under denna tid.

För mer detaljerad beskrivning, se länkar ovan.

Drifttid med ett alkalinebatteri upp till ca 20 tim.

Mitt numera 40-sidiga A4-häfte om elektromagnetisk strålning och hälsorisker, ”Strålande Tillvaro” och mycken annan information medföljer utan kostnad.

 

Priser i svenska kronor:

ED88TPlus5G2 kostar 2.460:-

Batteri 9V alkaline, två-pack, pris 35:- (batteri ingår ej i instrumentpriset)

Fraktkostnad inom Sverige (postpaket) 180:-

Totalkostnad med frakt och batterier 2.675:-

Alla priser inkl moms.

Så här beställer du ditt instrument:

Skicka ett mail till order@maxicom.se och ange ditt namn och postadress samt hur många instrument du vill ha. Ange också om du vill ha batteri medsänt till ED88TPlus5G, vårt pris för två-pack 9V alkalinebatterier är mycket lågt. Har du mobil så ange gärna ditt mobilnummer också, du kommer då att få ett SMS när paketet finns för avhämtning på postens utlämningsställe, annars anger vi din e-postadress och du får då ett mail när det är dags för avhämtning. Vi sänder tillbaka en bekräftelse med info om pris, bankgiro och ett ordernummer som du anger vid betalningen. När vi ser att pengarna kommit in på vårt konto så skickar vi ditt  instrument med postpaket.

Lycka till med dina mätningar!

M v h  Kalle Hellberg


 

 

Vi har allt du kan behöva inom

kommunikation,

produkter och tillbehör.

-

  Köp inte grisen   i säcken, vi har   kunskap för att   ge dig goda råd

zodiac proline m

 

 

 

 

tk2170

gp388

gp340sprc5a2

 

 

 

 

bild4

 

                                         

cagogaqp

 

 

 

 

 

 

 

kenwood_tk7160           

freetalk_flex_01_90 1012

30265_2